"Beleef wat je eet" is aangesloten bij de BGN

Werkt samen met ; de Stichting Kind & Voeding en DOE

​​

 
Klik hier om te kijken of uw zorgverzekeraar de kosten vergoed!

Beleef Wat Je Eet - Julia Vergeer - Weegbreestraat 8 - 2153 EC - Nieuw-Vennep - 06-23909936 - KvK 57140634

Volg me op Facebook voor tips!

© 2018 by Djilles Webdesigns

RECEPTEN

 

Havermoutkoekjes
 
 
 
 
 
 

 

10 minuten bereidingstijd

12 minuten oventijd

 

De Voedselzandloper, vegetarisch, veganistisch, suikervrij, zuivelvrij

 

Ingrediënten voor 12 koekjes

 

100 gr havermout

1 banaan

1 appel

5 dadels of handje rozijnen

 

Doe de havervlokken in de keukenmachine. Hak ze grof. Doe hier dan de banaan in partjes, appel zonder klokhuis en in stukjes, de dadels zonder pit en het handje rozijnen bij. Pureer tot een grof beslag. Door dit beslag kun je nog alle klassieke vullingen roeren, zoals chocoladestukjes, hazelnoot, amandel, hele rozijnen of wat je maar lekker vindt. Ik heb het zo gelaten en dat was ook lekker!

 

Verwarm een oven voor op 180ºC.

 

Leg bakpapier op een bakplaat, en leg een bolletje beslag op het bakpapier. Vorm dit met een lepel tot een koekje van ongeveer 4 cm in diameter en een centimeter dik. Je moet ongeveer 12 koekjes uit het beslag kunnen halen.

 

Bak dit 12 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen uit de oven, anders vallen ze uit elkaar.

 

Leg ze dan op een ovenrek om verder af te koelen, zodat de onderkant niet vochtig wordt van het eigen condens. Dit blijft een paar dagen goed in een luchtdichte trommel, maar ze zijn vers lekkerder.

Eigengemaakte pizzabodem
 
 
 
 
 
 

 

Ingrediënten voor 1 pizza

 

60 ml warm water

25 gr quinoavlokken

2 el psylliumvezels

1 el gesmolten kokosolie

75 gr amandelmeel

45 gr rijstmeel

3 el arrowroot

2 tl wijnsteenbakpoeder (of gewone)

snuf zeezout

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Meng in een kom het warme water, de quinoavlokken, psylliumvezels en kokosolie. Roer dit tot een dikke massa ontstaat en laat dit een paar minuten opstijven.

 

Meng in een andere kom amandelmeel, rijstmeel, arrowroot, bakpoeder en zout.

 

Meng vervolgens de inhoud van beide kommen goed door elkaar (kan met de handen), het zal een plakkerig deeg worden.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was je handen met koud water en begin met het plat duwen van de deegbal, maak er een mooie ronde dunne pizzabodem van; als het nog erg plakt kun je wat amandelmeel strooien.

 

Zet de bakplaat in de oven en bak de bodem 20 min voor.

 

Hierna kan je de bodem met alles bedekken wat jij lekker vindt.

 

Speltkoekjes met gojibessen
 
 
 
 
 
 

 

Recept voor ongeveer 12 koekjes

 

130 gram speltmeel

45 gram rijstmeel

50 gram kokosbloesemsuiker

50 gram gojibessen

1/2 theelepel baking soda

1 theelepel bakpoeder

50 gram kokosolie

2 theelepels vanille extract

3 eetlepels water

 

Verwarm de oven voor op 185 graden

 

Meng de droge ingredienten (speltmeel, rijstmeel, kokosbloesemsuiker, gojibessen, 

baking soda, bakpoeder) in een grote kom.

 

Smelt ondertussen de kokosolie.

 

Meng dan de kokosolie en het vanille extract en water door de droge ingredienten. Kneed snel tot een soepel deeg; voeg wat extra water toe als het deeg te droog blijft.

 

Steek of maak hieruit de koekjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

 

Bak ze in ongeveer 13-16 minuten mooi goudbruin.

 

Laat ze buiten de oven even 

afkoelen; ze worden dan nóg knapperiger.