• Julia Vergeer

Gezond ontbijten met cake!

Yessss. Dit is op dit moment echt een van mijn favo ontbijtjes. Mug cake van havermout, banaan en ei. Lekker warm in deze tijd van het jaar. Daar heb ik altijd behoefte aan als het buiten kouder is. Je maakt dit in een grote mok, vandaar dus ook de naam mug cake ;)

Het kost wellicht wat meer tijd, maar dat is het dubbel en dwars waard. Dat beloof ik. Het klaarmaken is trouwens zo gebeurt, hij moet alleen 15 a 20 minuten de oven. Maar goed, ik maak in die tussentijd lekker de broodtrommeltjes klaar!


Tip; probeer hem eerst in het weekend, als je wat meer tijd hebt. Dan wordt het doordeweeks een makkie...


Goed! Wat heb je nodig voor 1 mug cake?


- 1 banaan

- 1 ei

- 4 el havermout

- snufje kaneel


Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 180 graden. Prak de banaan in een kom. Hier doe je het ei en de havermout bij. Dit roer je even door. Dan voeg je de kaneel toe, naar eigen smaak.

Dit alles doe je in een (ingevette) mok. Zet het in de oven voor 15-20 minuten.

Zodra het klaar is schep je het uit de mok op een bord. Ik doe altijd nog wat kokosrasp erop en een handje blauwe bessen om het compleet te maken.


Bon appetit!


ps. het kan ook in de magnetron voor 2 min, dan is ie wel snel klaar :)


  • Black Instagram Icon
  • Facebook

BELEEF WAT JE EET IS AANGESLOTEN BIJ DE BGN

LOCATIE

BELEEF WAT JE EET

JULIA VERGEER

WEEGBREESTRAAT 8

2153EC, NIEUW-VENNEP

0623909936

KvK 57140634